Rätter
Skinkröra kall
Skinkröra är ett populärt livsmedel som kan användas som ingrediens eller som färdig maträtt. Det är en blandning av skinka, gräddfil och majonnäs som serveras kall. Det är smakrikt och enkelt att laga och kan varieras med olika smaksättare. Livsmedelsdata ger information om näringsämnena som finns i skinkröran.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 143 | Energi |
Energi (kj) | 598 | |
Protein (g) | 7.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 11.16 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3 | |
Kalcium (mg) | 37 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.4 | |
Fosfor (mg) | 151 | |
Selen (µg) | 4.4 | |
Zink (mg) | 0.8 | |
Magnesium (mg) | 14 | |
Folat (µg) | 23.7 | |
Jod (µg) | 16.5 | |
Kalium (mg) | 225 | |
Natrium (mg) | 649 | |
Salt, NaCl (g) | 1.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 75.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.19 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.17 | |
Vitamin C (mg) | 31.5 | |
Vitamin D (µg) | 0.07 | |
Vitamin E (mg) | 1.7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 61.7 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 156 | |
Tiamin (mg) | 0.35 | |
Riboflavin (mg) | 0.12 | |
Niacin (mg) | 2.64 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 4.09 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.7 | |
Disackarider (g) | 0.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 5.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.7 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.2 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.7 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.9 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 4.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 39.9 | |
Vatten (g) | 75.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 4 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket