Rätter
Sötsur sås m. grönsaker konserv.
En populär rätt som serveras ofta i Sverige är sötsur sås med konserverade grönsaker. Den innehåller ett varierat urval av näringsämnen som protein, kolhydrater och fett. Rätten är också en bra källa till vitaminer och mineraler. På webbplatsen Livsmedelsdata kan man ta reda på exakt vilka näringsämnen som finns i den här rätten.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 107 | Energi |
Energi (kj) | 449 | |
Protein (g) | 0.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.49 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 20.1 | |
Kalcium (mg) | 9 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 10 | |
Selen (µg) | 0.2 | |
Zink (mg) | 0.1 | |
Magnesium (mg) | 5 | |
Folat (µg) | 16.3 | |
Jod (µg) | 1 | |
Kalium (mg) | 90 | |
Natrium (mg) | 265 | |
Salt, NaCl (g) | 0.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 52.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.08 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 5.8 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.5 | |
Vitamin K (µg) | 2.3 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 478 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 0.25 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.3 | |
Sockerarter tot. (g) | 19.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 5.9 | |
Disackarider (g) | 13.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.8 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 75.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 17 | |
Fritt socker (g) | 17 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket