Rätter

Stuvade makaroner

En klassisk pastarätt som ofta görs av makaroner, grädde, ost och övriga ingredienser. Den är lätt att tillaga och ofta ett populärt alternativ som middag. Genom att kombinera olika ingredienser kan smak och konsistens skräddarsys och passa alla smaker. På livsmedelsdata.se kan du ta reda på näringsämnena i rätten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)124Energi
Energi (kj)519
Protein (g)5.3Makronutrienter
Fett totalt (g)2.73
Kolhydrater, tillg. (g)18.8
Kalcium (mg)102Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)112
Selen (µg)1.3
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)18
Folat (µg)11.1
Jod (µg)49.5
Kalium (mg)143
Natrium (mg)343
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)22.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0.44
Vitamin C (mg)0.5
Vitamin D (µg)0.8
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)20.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)18
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.16
Niacin (mg)0.36
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.43
Sockerarter tot. (g)4.2Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)4.1
Summa mättade fettsyror (g)1.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)0.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.6
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)8.3
Vatten (g)70.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen