Rätter

Sushi rulle m. crabfish gurka

Sushi är en japansk maträtt som består av ris som är inslaget i ett ark av nori-alg. Oftast serveras sushi med olika ingredienser, såsom fisk, skaldjur och grönsaker. En populär variant är till exempel en sushi rulle som innehåller crabfish och gurka.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)111Energi
Energi (kj)465
Protein (g)3.5Makronutrienter
Fett totalt (g)0.27
Kolhydrater, tillg. (g)23.1
Kalcium (mg)17Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)52
Selen (µg)3.2
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)12
Folat (µg)3.8
Jod (µg)77.3
Kalium (mg)202
Natrium (mg)245
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.29
Vitamin C (mg)1
Vitamin D (µg)0.16
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)20
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.57
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.2
Sockerarter tot. (g)3.9Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)3.7
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)5.9
Vatten (g)71.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)5.2
Tillsatt socker (g)4
Fritt socker (g)4

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen