Rätter

Ugnspannkaka mellanmjölk

Ugnspannkaka är en maträtt som består av mjölk, ägg, mjöl och smör och som serveras varm. Den tillverkas ofta med mellanmjölk som ingår som ingrediens. Ugnspannkakan är lätt att laga och går att anpassa efter önskemål. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsämnen som finns i ugnspannkaka med mellanmjölk.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)158Energi
Energi (kj)660
Protein (g)6.1Makronutrienter
Fett totalt (g)7.85
Kolhydrater, tillg. (g)15.2
Kalcium (mg)92Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)125
Selen (µg)6.7
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)15
Folat (µg)18.3
Jod (µg)33.9
Kalium (mg)163
Natrium (mg)209
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)67.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.59
Vitamin C (mg)0.7
Vitamin D (µg)1.06
Vitamin E (mg)2.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)65.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)19
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.17
Niacin (mg)0.19
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.54
Sockerarter tot. (g)3.5Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)3.4
Summa mättade fettsyror (g)1.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.3
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)3Övrigt
Kolesterol (mg)66.3
Vatten (g)68.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)2.1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen