Rätter

Våffla m. ägg

Våffla med ägg är ett populärt livsmedel som används som mellanmål eller enkel måltid. Det är ett enkelt mål som är lätt att tillaga och består av ingredienser som ägg, mjöl, mjölk och smör. Det innehåller en mängd näringsämnen som ger energi och näring.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)281Energi
Energi (kj)1176
Protein (g)5.5Makronutrienter
Fett totalt (g)19.04
Kolhydrater, tillg. (g)21.8
Kalcium (mg)120Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)161
Selen (µg)6
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)13
Folat (µg)15.9
Jod (µg)30.8
Kalium (mg)149
Natrium (mg)276
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)84.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.45
Vitamin C (mg)0.9
Vitamin D (µg)1.83
Vitamin E (mg)4.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)81.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)43
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)0.26
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.44
Sockerarter tot. (g)3.2Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)3.1
Summa mättade fettsyror (g)2.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)10.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)10
Summa fleromättade fettsyror (g)4.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)3.5
Linolensyra C18:3 (g)1.3
Arakidonsyra C20:4 (g)1.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)40.6
Vatten (g)51.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)1.2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen