Rätter

Vaniljsås ätf.

Vaniljsås är ett livsmedel som består av olika ingredienser, varav socker och vanilj är de viktigaste. Vaniljsås är en populär ingrediens i bakning och är även ofta använt som tillbehör till olika rätter. Om man äter vaniljsås kan man få i sig olika näringsämnen, som till exempel energi, fett, protein, kolhydrat, fibrer och vitaminer.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)109Energi
Energi (kj)456
Protein (g)3Makronutrienter
Fett totalt (g)3.9
Kolhydrater, tillg. (g)15.3
Kalcium (mg)98Mineraler
Järn (mg)0
Fosfor (mg)72
Selen (µg)0
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)9
Folat (µg)1.9
Jod (µg)10.2
Kalium (mg)136
Natrium (mg)56
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)8.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)102
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)0.11
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.8
Sockerarter tot. (g)13Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)13
Summa mättade fettsyror (g)3.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.5
Laurinsyra C12:0 (g)1.5
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)0.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)2
Vatten (g)77.2
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)8
Fritt socker (g)8

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen