Rätter
Vaniljsås m. havre fett 11%
Vaniljsås med havre fett 11% är en sås baserad på havre, smör och vaniljsocker som kan användas som sås till ett antal rätter. Den innehåller höga halter av kolhydrater, fett och energi. På livsmedelsdata.se finns det mer information om näringsämnen som finns i vaniljsås med havre fett 11%.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 154 | Energi |
Energi (kj) | 646 | |
Protein (g) | 0.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 9.62 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 16.1 | |
Kalcium (mg) | 0 | Mineraler |
Järn (mg) | 0 | |
Fosfor (mg) | 16 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.1 | |
Magnesium (mg) | 0 | |
Folat (µg) | 0 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 30 | |
Natrium (mg) | 64 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0.08 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.2 | |
Sockerarter tot. (g) | 9.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 9.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.3 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 1.2 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.5 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.9 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.9 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 72.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 10 | |
Fritt socker (g) | 10 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket