Rätter

Vitkål stuvad hemlagad

Vitkål är en kålsort som har många nyttiga näringsämnen. Den kan stuvas och göras hemlagad. Receptet innehåller kål, ärtor och potatis, vilket gör att det blir en näringsrik och god rätt. Livsmedelsdata ger information om vilka näringsämnen som finns i den hemlagade stuvningen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)69Energi
Energi (kj)287
Protein (g)2.3Makronutrienter
Fett totalt (g)3.3
Kolhydrater, tillg. (g)6.8
Kalcium (mg)59Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)52
Selen (µg)0.8
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)9
Folat (µg)38
Jod (µg)4.8
Kalium (mg)137
Natrium (mg)270
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)41Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.2
Vitamin C (mg)19
Vitamin D (µg)0.21
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)34
Betakaroten/β-Karoten (µg)84
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)0.37
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.75
Sockerarter tot. (g)4.1Sockerarter
Monosackarider (g)2
Disackarider (g)2.1
Summa mättade fettsyror (g)1.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)6
Vatten (g)85
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen