Rätter
Vitkål stuvad hemlagad
Vitkål är en kålsort som har många nyttiga näringsämnen. Den kan stuvas och göras hemlagad. Receptet innehåller kål, ärtor och potatis, vilket gör att det blir en näringsrik och god rätt. Livsmedelsdata ger information om vilka näringsämnen som finns i den hemlagade stuvningen.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 69 | Energi |
Energi (kj) | 287 | |
Protein (g) | 2.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 6.8 | |
Kalcium (mg) | 59 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.4 | |
Fosfor (mg) | 52 | |
Selen (µg) | 0.8 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 9 | |
Folat (µg) | 38 | |
Jod (µg) | 4.8 | |
Kalium (mg) | 137 | |
Natrium (mg) | 270 | |
Salt, NaCl (g) | 0.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 41 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.08 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.2 | |
Vitamin C (mg) | 19 | |
Vitamin D (µg) | 0.21 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 34 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 84 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.08 | |
Niacin (mg) | 0.37 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.75 | |
Sockerarter tot. (g) | 4.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2 | |
Disackarider (g) | 2.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.2 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 6 | |
Vatten (g) | 85 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket