Rätter

Wallenbergare kalv stekt

En kalvstek som är en populär maträtt i Sverige. Den består av kalvfärs, potatis, ägg, ströbröd, grädde och kryddor som blandas och steks i smör. Rätten är kryddig och fyllig och vanligtvis serveras den med rårörda lingon.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)257Energi
Energi (kj)1072
Protein (g)16.5Makronutrienter
Fett totalt (g)18.1
Kolhydrater, tillg. (g)6.8
Kalcium (mg)57Mineraler
Järn (mg)1.6
Fosfor (mg)217
Selen (µg)10.5
Zink (mg)3.6
Magnesium (mg)23
Folat (µg)26.8
Jod (µg)0
Kalium (mg)226
Natrium (mg)584
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)182.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.18
Vitamin B12 (µg)1.15
Vitamin C (mg)0.1
Vitamin D (µg)0.95
Vitamin E (mg)2.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)176.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)77
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.16
Niacin (mg)4.34
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.49
Sockerarter tot. (g)1.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)1.2
Summa mättade fettsyror (g)9.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.7
Laurinsyra C12:0 (g)0.3
Myristinsyra C14:0 (g)1.2
Palmitinsyra C16:0 (g)4.7
Stearinsyra C18:0 (g)2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)5.5
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)1Övrigt
Kolesterol (mg)175
Vatten (g)54.6
Alkohol (g)0
Aska (g)2.5
Avfall (skal, etc)(%)21.5
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen