Rätter
Yoghurtsås m. tahini citron
Yoghurtsås med tahini och citron är en rik smaksatt kombination som är lätt att förbereda. Tahini är ett sesampastavarum som har en nötig, lite bitter smak och är ett populärt ingrediens i mellersta och östra Europa. Citron ger en syrlighet som balanserar ut tahinis smak. Denna yoghurtsås är en smakrik tillbehör som passar till både kalla och varma rätter.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 111 | Energi |
Energi (kj) | 463 | |
Protein (g) | 4.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 8.05 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 5.1 | |
Kalcium (mg) | 135 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.6 | |
Fosfor (mg) | 120 | |
Selen (µg) | 4.4 | |
Zink (mg) | 1.6 | |
Magnesium (mg) | 31 | |
Folat (µg) | 20.7 | |
Jod (µg) | 47.6 | |
Kalium (mg) | 174 | |
Natrium (mg) | 373 | |
Salt, NaCl (g) | 0.9 | |
Vitamin A (RE/µg) | 47.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.06 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.17 | |
Vitamin C (mg) | 5 | |
Vitamin D (µg) | 0.4 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 46 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 19 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.15 | |
Niacin (mg) | 0.43 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.34 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 2.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.4 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.5 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.6 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.6 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 14.8 | |
Vatten (g) | 80.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0.1 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket