Rätter

Yoghurtsås m. tahini citron

Yoghurtsås med tahini och citron är en rik smaksatt kombination som är lätt att förbereda. Tahini är ett sesampastavarum som har en nötig, lite bitter smak och är ett populärt ingrediens i mellersta och östra Europa. Citron ger en syrlighet som balanserar ut tahinis smak. Denna yoghurtsås är en smakrik tillbehör som passar till både kalla och varma rätter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)111Energi
Energi (kj)463
Protein (g)4.2Makronutrienter
Fett totalt (g)8.05
Kolhydrater, tillg. (g)5.1
Kalcium (mg)135Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)120
Selen (µg)4.4
Zink (mg)1.6
Magnesium (mg)31
Folat (µg)20.7
Jod (µg)47.6
Kalium (mg)174
Natrium (mg)373
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)47.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0.17
Vitamin C (mg)5
Vitamin D (µg)0.4
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)46
Betakaroten/β-Karoten (µg)19
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)0.43
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.34
Sockerarter tot. (g)2.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)2.5
Summa mättade fettsyror (g)3.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.4
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.5
Palmitinsyra C16:0 (g)1.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)2.3
Summa fleromättade fettsyror (g)1.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.6
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)14.8
Vatten (g)80.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)0.1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen