Smaksättare
Brun farin
Brun farin är ett naturligt, raffinerat sötningsmedel som framställs av sockerbetor. Det används som ett alternativ till vanligt socker för att söta livsmedel och är ett mycket populärt sötningsmedel. Vid tillverkning av brun farin förloras ingen näring och den är faktiskt rik på mineraler som kalium och magnesium. Det kan också användas för att förbättra smak och konsistens i livsmedel.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 388 | Energi |
Energi (kj) | 1624 | |
Protein (g) | 0 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 95.5 | |
Kalcium (mg) | 185 | Mineraler |
Järn (mg) | 7.2 | |
Fosfor (mg) | 1 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0 | |
Magnesium (mg) | 28 | |
Folat (µg) | 0 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 320 | |
Natrium (mg) | 55 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 0 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0 | |
Sockerarter tot. (g) | 94 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1 | |
Disackarider (g) | 93 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 2.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 94 | |
Fritt socker (g) | 94 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket