Sylt. marmelad. gelé. chutney

Mango chutney

En röd/gul chutney som vanligen tillverkas från mangobitar, socker, ättiksvinäger, kryddor och salt. Den är populär som tillbehör, särskilt i Indien, och serveras ofta till kött- eller fiskrätter. Chutney innehåller näringsämnen som är viktiga för hälsan.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)112Energi
Energi (kj)468
Protein (g)0.6Makronutrienter
Fett totalt (g)0.31
Kolhydrater, tillg. (g)25.7
Kalcium (mg)16Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)20
Selen (µg)0.1
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)11
Folat (µg)5.9
Jod (µg)8.5
Kalium (mg)92
Natrium (mg)6
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)23.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)4.5
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)278
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.43
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.53
Sockerarter tot. (g)23.9Sockerarter
Monosackarider (g)7.5
Disackarider (g)16.2
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)71.7
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)15.3
Tillsatt socker (g)14
Fritt socker (g)14

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen