Sylt. marmelad. gelé. chutney

Marmelad olika smaker

Marmelad är en slags sylt som är tillverkad av frukt och socker. Frukten kan ha olika smaker, vilket gör att marmeladen har stor variation. Fördelen med marmelad jämfört med andra syltar är att det finns mängder av smaker att välja på, oftast med hjälp av olika frukter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)238Energi
Energi (kj)995
Protein (g)0.3Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)57.7
Kalcium (mg)18Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)16
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)10
Folat (µg)5
Jod (µg)0
Kalium (mg)80
Natrium (mg)50
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.02
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)10
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)12
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.25
Sockerarter tot. (g)54.1Sockerarter
Monosackarider (g)31.6
Disackarider (g)22.5
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)41
Alkohol (g)0
Aska (g)0.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)52
Fritt socker (g)54

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen