Sylt. marmelad. gelé. chutney
Marmelad olika smaker
Marmelad är en slags sylt som är tillverkad av frukt och socker. Frukten kan ha olika smaker, vilket gör att marmeladen har stor variation. Fördelen med marmelad jämfört med andra syltar är att det finns mängder av smaker att välja på, oftast med hjälp av olika frukter.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 238 | Energi |
Energi (kj) | 995 | |
Protein (g) | 0.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 57.7 | |
Kalcium (mg) | 18 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 16 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.1 | |
Magnesium (mg) | 10 | |
Folat (µg) | 5 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 80 | |
Natrium (mg) | 50 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.02 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 10 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 12 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 0.2 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.25 | |
Sockerarter tot. (g) | 54.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 31.6 | |
Disackarider (g) | 22.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 41 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 52 | |
Fritt socker (g) | 54 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket