Vitamin B

Tiamin (B1)

Det dagliga rekommenderade intaget (DRI) för tiamin är 1.1 mg.

Mat med tiamin

Mängd per 100 gram livsmedel
% DRI = Procent av dagligt referensintag (1.1 mg).
DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag.
(XX) = Antal kcal vid 100% DRI.

LivsmedelB1/kcal
(mg)
B1
(mg)
% DRIDRI
Vildsvin stek rå0.01561.64149 %67,07
(70)
Vildsvin kött rå0.01381.48135 %74,32
(80)
Gris fläskfilé tillagad0.01321.56142 %70,51
(83)
Vildsvin filé rå0.01311.47134 %74,83
(84)
Vildsvin bog rå0.01271.32120 %83,33
(87)
Tomatpuré konc. konserv.0.01170.9889 %112,24
(94)
Gris skinka innanlår tillagad0.01091.27115 %86,61
(101)
Gris fläskkotlett tillagad0.01041.38125 %79,71
(106)
Frukostflingor vete fullkorn typ Weetabix0.00953.48316 %31,61
(116)
Gris skinkstek tillagad u. salt0.00941.19108 %92,44
(116)
Gris ytterfilé tillagad0.00941.13103 %97,35
(117)
Huvudsallat0.00940.1514 %733,33
(117)
Gris skinka skivad rökt fett 1-3%0.00930.9284 %119,57
(118)
Ruccolasallat0.00900.1917 %578,95
(122)
Gris skinka konserv. gelé 8-11%0.00830.8476 %130,95
(132)
Gris skinka innanlår rå0.00830.8375 %132,53
(133)
Gris skinka fransyska rå0.00820.8375 %132,53
(134)
Fänkål0.00820.2321 %478,26
(134)
Gris bacon rå mager0.00820.9385 %118,28
(135)
Gris fläskkotlett rå fett bortskuret0.00810.8375 %132,53
(137)
Gris skinka julskinka rimmad rå fett ca 3%0.00790.8577 %129,41
(140)
Gris fläskfilé rå0.00780.8375 %132,53
(142)
Gris picnicbog rå0.00760.9284 %119,57
(145)
Gris skinka ytterlår rå0.00730.982 %122,22
(150)
Gris lägg putsad rå u. svål0.00710.982 %122,22
(154)
Lamm njure rå0.00710.6862 %161,76
(155)
Gris fläskkotlett rå fettkant 2 mm0.00670.982 %122,22
(164)
Gris bogbladsstek rå0.00670.9284 %119,57
(164)
Gris bog rå0.00670.9284 %119,57
(164)
Jäst torkad0.00652.35214 %46,81
(169)
Jäst färsk0.00650.7165 %154,93
(170)
Bar müslibar fullkorn m. röd frukt berikad0.00642.5227 %44,00
(173)
Gris kassler tillagad0.00640.9485 %117,02
(173)
Gris bacon stekt mager0.00630.8981 %123,60
(176)
Gris färs rå fett 8%0.00630.982 %122,22
(176)
Fiskrom torsk sill rå0.00630.7568 %146,67
(176)
Vattenkrasse0.00600.098 %1 222,22
(183)
Grönsaker blandade fermenterade0.00600.098 %1 222,22
(183)
Löjrom saltad0.00600.7568 %146,67
(185)
Gris skinkstek stekt u. sky frysvara0.00570.9485 %117,02
(192)
Påläggskorv salami mager0.00560.9788 %113,40
(197)
Gris grytbitar rå0.00550.9183 %120,88
(198)
Gris skinka rökt fett 6%0.00540.7568 %146,67
(202)
Frukostflingor ris puffat m. socker berikad0.00542.09190 %52,63
(203)
Gris fläskfilé skiva stekt0.00540.6963 %159,42
(204)
Friséesallat0.00530.087 %1 375,00
(206)
Gris fläskkarré rå0.00530.9183 %120,88
(207)
Okra kokt u. salt0.00520.1312 %846,15
(212)
Tomat hel konserv. m. lag0.00520.1312 %846,15
(212)
Gris kött rå0.00510.7972 %139,24
(216)
Fänkål kokt m. salt0.00500.1413 %785,71
(220)
Endivesallat0.00500.076 %1 571,43
(220)
Vetegroddar0.00491.72156 %63,95
(223)
Gris fläskkotlett rå fettkant 5 mm0.00490.9183 %120,88
(224)
Gris bog konserv. gelé 6-8%0.00490.5752 %192,98
(224)
Gris flintastek rå m. svål0.00480.9183 %120,88
(231)
Champinjon skivad frysvara0.00470.098 %1 222,22
(232)
Gris bog stekt0.00470.7770 %142,86
(233)
Gris revbensspjäll rå0.00470.9183 %120,88
(233)
Gris fläskben rå0.00470.9183 %120,88
(233)
Sockerärtor0.00460.1715 %647,06
(239)
Spenat färsk0.00460.1110 %1 000,00
(240)
Bar m. fiber havre vete naturell0.00452182 %55,00
(245)
Gröna bönor0.00440.1211 %916,67
(248)
Korv chorizo mager fett 9%0.00440.7165 %154,93
(248)
Apelsin0.00440.2220 %500,00
(250)
Ren lever rå0.00430.5651 %196,43
(253)
Gröna bönor konserv. u. lag0.00430.098 %1 222,22
(257)
Gris fläskkarré tillagad u. sky0.00420.9485 %117,02
(262)
Kyckling lever rå0.00420.4844 %229,17
(264)
Sparris grön el. vit färsk kokt. 0.00410.1110 %1 000,00
(270)
Gris kött grillat0.00400.7467 %148,65
(272)
Lamm hjärta rå0.00400.4844 %229,17
(273)
Gris kassler kotlettrad rökt0.00400.4238 %261,90
(278)
Rödspätta rå0.00400.3633 %305,56
(278)
Gris färs tillagad u. salt0.00390.9586 %115,79
(279)
Korv middagskorv fett ca 9% kött ca 55 %0.00380.545 %220,00
(288)
Broccoli0.00380.1514 %733,33
(293)
Bar müslibar m. choklad berikad0.00371.49135 %73,83
(294)
Gris fläskkarré skiva stekt0.00370.7568 %146,67
(296)
Kyckling lever ugnsstekt0.00370.4642 %239,13
(297)
Gris hjärta rå0.00370.4440 %250,00
(298)
Gris färs rå fett 15%0.00370.7467 %148,65
(300)
Frukostflingor fullkorn berikad typ Specialflingor0.00361.4127 %78,57
(302)
Sparris grön kokt m. salt0.00360.087 %1 375,00
(303)
Gris lägg kokt m. salt u. svål0.00360.5348 %207,55
(309)
Anka bröst rå0.00350.4238 %261,90
(312)
Gris njure rå0.00350.3633 %305,56
(315)
Gris fläskkotlett stekt0.00350.7568 %146,67
(318)
Nöt njure rå0.00350.3935 %282,05
(319)
Kalv njure rå0.00340.436 %275,00
(319)
Frukostflingor vetekli fullkorn berikad0.00341.25114 %88,00
(320)
Persilja blad0.00340.1211 %916,67
(321)
Havremust pulver berikad0.00341.2109 %91,67
(328)
Struts filé rå0.00330.3633 %305,56
(333)
Dill färsk0.00330.1917 %578,95
(336)
Frukostflingor majs glutenfri berikad0.00331.2109 %91,67
(338)
Jordnötter rostade0.00321.96178 %56,12
(340)
Jordnötter rostade saltade0.00321.96178 %56,12
(340)
Ren kött kallrökt rå0.00320.4238 %261,90
(346)

Visa fler livsmedel (+90)

Kött med tiamin

Mängd per 100 gram livsmedel
% DRI = Procent av dagligt referensintag (1.1 mg).
DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag.
(XX) = Antal kcal vid 100% DRI.

LivsmedelB1/kcal
(mg)
B1
(mg)
% DRIDRI
Vildsvin stek rå0.01561.64149 %67,07
(70)
Vildsvin kött rå0.01381.48135 %74,32
(80)
Gris fläskfilé tillagad0.01321.56142 %70,51
(83)
Vildsvin filé rå0.01311.47134 %74,83
(84)
Vildsvin bog rå0.01271.32120 %83,33
(87)
Gris skinka innanlår tillagad0.01091.27115 %86,61
(101)
Gris fläskkotlett tillagad0.01041.38125 %79,71
(106)
Gris skinkstek tillagad u. salt0.00941.19108 %92,44
(116)
Gris ytterfilé tillagad0.00941.13103 %97,35
(117)
Gris skinka konserv. gelé 8-11%0.00830.8476 %130,95
(132)
Gris skinka innanlår rå0.00830.8375 %132,53
(133)
Gris skinka fransyska rå0.00820.8375 %132,53
(134)
Gris bacon rå mager0.00820.9385 %118,28
(135)
Gris fläskkotlett rå fett bortskuret0.00810.8375 %132,53
(137)
Gris fläskfilé rå0.00780.8375 %132,53
(142)
Gris picnicbog rå0.00760.9284 %119,57
(145)
Gris skinka ytterlår rå0.00730.982 %122,22
(150)
Gris lägg putsad rå u. svål0.00710.982 %122,22
(154)
Gris fläskkotlett rå fettkant 2 mm0.00670.982 %122,22
(164)
Gris bog rå0.00670.9284 %119,57
(164)
Gris bogbladsstek rå0.00670.9284 %119,57
(164)
Gris kassler tillagad0.00640.9485 %117,02
(173)
Gris bacon stekt mager0.00630.8981 %123,60
(176)
Gris färs rå fett 8%0.00630.982 %122,22
(176)
Gris skinkstek stekt u. sky frysvara0.00570.9485 %117,02
(192)
Gris grytbitar rå0.00550.9183 %120,88
(198)
Gris fläskfilé skiva stekt0.00540.6963 %159,42
(204)
Gris fläskkarré rå0.00530.9183 %120,88
(207)
Gris kött rå0.00510.7972 %139,24
(216)
Gris fläskkotlett rå fettkant 5 mm0.00490.9183 %120,88
(224)
Gris bog konserv. gelé 6-8%0.00490.5752 %192,98
(224)
Gris flintastek rå m. svål0.00480.9183 %120,88
(231)
Gris bog stekt0.00470.7770 %142,86
(233)
Gris revbensspjäll rå0.00470.9183 %120,88
(233)
Gris fläskben rå0.00470.9183 %120,88
(233)
Gris fläskkarré tillagad u. sky0.00420.9485 %117,02
(262)
Gris kött grillat0.00400.7467 %148,65
(272)
Gris färs tillagad u. salt0.00390.9586 %115,79
(279)
Gris fläskkarré skiva stekt0.00370.7568 %146,67
(296)
Gris färs rå fett 15%0.00370.7467 %148,65
(300)
Gris lägg kokt m. salt u. svål0.00360.5348 %207,55
(309)
Gris fläskkotlett stekt0.00350.7568 %146,67
(318)
Ren kött kallrökt rå0.00320.4238 %261,90
(346)
Ren stek rå0.00310.3431 %323,53
(349)
Gris revbensspjäll tillagad u. sky0.00310.8880 %125,00
(354)
Ren kött rå0.00290.3229 %343,75
(375)
Rådjur stek rå0.00290.3128 %354,84
(376)
Nöt el. gris kött stekt0.00290.545 %220,00
(385)
Schnitzel gris stekt0.00280.5651 %196,43
(393)
Gris revbensspjäll ugnsstekt grillat0.00280.8174 %135,80
(399)
Ren bog rå0.00270.2926 %379,31
(413)
Rådjur kött rå0.00260.2825 %392,86
(424)
Ren kött ugnsstekt0.00260.3431 %323,53
(427)
Gris färs rå fett 20%0.00260.6256 %177,42
(429)
Gris kött kokt m. salt0.00250.4642 %239,13
(435)
Hare kött rå0.00240.2825 %392,86
(452)
Gris fläskben kokt m. salt0.00240.5348 %207,55
(467)
Fläskkotlett panerad stekt0.00220.5954 %186,44
(494)
Hjort dovhjort stek rå0.00220.2220 %500,00
(505)
Rådjur bog rå0.00220.2422 %458,33
(509)
Ren kött torkat0.00210.6862 %161,76
(534)
Hjort ryggbiff rå0.00210.2119 %523,81
(534)
Rådjur kött ugnsstekt0.00200.2725 %407,41
(538)
Groda lår rått frysvara0.00200.1413 %785,71
(542)
Gris stekfläsk sida skiva rå m. svål0.00190.4844 %229,17
(578)
Hjort dovhjort bog rå0.00190.218 %550,00
(583)
Lamm stek rå0.00190.2119 %523,81
(587)
Gris sidfläsk bit rå m. svål0.00180.4844 %229,17
(614)
Blandfärs rå nöt 50% gris 50% 0.00180.3431 %323,53
(621)
Hjort kronhjort kött rå0.00180.1917 %578,95
(625)
Hare stek stekt0.00170.2422 %458,33
(646)
Rullsylta0.00170.4137 %268,29
(660)
Älg ytterlår0.00170.1816 %611,11
(660)
Gris sidfläsk el. stekfläsk rimmat stekt0.00160.6256 %177,42
(683)
Lamm kotlett rå fett bortskuret0.00160.1615 %687,50
(708)
Ren skav rå frysvara0.00150.1917 %578,95
(729)
Ren kött kokt m. salt0.00140.1917 %578,95
(770)
Älg högrev rå0.00140.1615 %687,50
(777)
Lamm stek stekt0.00140.1715 %647,06
(796)
Färs stekt m. salt0.00140.3128 %354,84
(802)
Älg stek ugnsstekt el. grillad0.00140.1816 %611,11
(807)
Gris bacon stekt0.00130.5550 %200,00
(824)
Älg färs rå0.00130.1413 %785,71
(833)
Lamm lägg rå0.00130.1816 %611,11
(837)
Blandfärs rå nöt 70% gris 30%0.00120.2321 %478,26
(899)
Gris sidfläsk rökt0.00120.4844 %229,17
(903)
Lamm grytbitar rå0.00120.1615 %687,50
(921)
Hjort dovhjort färs rå0.00120.1615 %687,50
(921)
Lamm bog rå0.00120.1615 %687,50
(921)
Hjort skav rå0.00110.1413 %785,71
(1 006)
Lamm kött rå0.00110.1816 %611,11
(1 014)
Gris sidfläsk el. stekfläsk skivor rimmat rå0.00110.3835 %289,47
(1 022)
Gris bacon rå0.00110.3734 %297,30
(1 023)
Älg ryggbiff rå0.00100.1110 %1 000,00
(1 060)
Lamm rygg el. hals rå0.00100.1816 %611,11
(1 082)
Lamm tunnbringa rå0.00100.1816 %611,11
(1 124)
Kanin kött rå0.00100.1211 %916,67
(1 146)
Nöt rostbiff rå0.00100.1211 %916,67
(1 146)
Älg färs stekt m. salt0.00090.1211 %916,67
(1 183)
Häst kött rå0.00080.1413 %785,71
(1 304)

Visa fler livsmedel (+90)

Grönsaker & baljväxter med tiamin

Mängd per 100 gram livsmedel
% DRI = Procent av dagligt referensintag (1.1 mg).
DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag.
(XX) = Antal kcal vid 100% DRI.

LivsmedelB1/kcal
(mg)
B1
(mg)
% DRIDRI
Tomatpuré konc. konserv.0.01170.9889 %112,24
(94)
Huvudsallat0.00940.1514 %733,33
(117)
Ruccolasallat0.00900.1917 %578,95
(122)
Fänkål0.00820.2321 %478,26
(134)
Grönsaker blandade fermenterade0.00600.098 %1 222,22
(183)
Vattenkrasse0.00600.098 %1 222,22
(183)
Friséesallat0.00530.087 %1 375,00
(206)
Okra kokt u. salt0.00520.1312 %846,15
(212)
Tomat hel konserv. m. lag0.00520.1312 %846,15
(212)
Fänkål kokt m. salt0.00500.1413 %785,71
(220)
Endivesallat0.00500.076 %1 571,43
(220)
Champinjon skivad frysvara0.00470.098 %1 222,22
(232)
Sockerärtor0.00460.1715 %647,06
(239)
Spenat färsk0.00460.1110 %1 000,00
(240)
Gröna bönor0.00440.1211 %916,67
(248)
Gröna bönor konserv. u. lag0.00430.098 %1 222,22
(257)
Sparris grön el. vit färsk kokt. 0.00410.1110 %1 000,00
(270)
Broccoli0.00380.1514 %733,33
(293)
Sparris grön kokt m. salt0.00360.087 %1 375,00
(303)
Persilja blad0.00340.1211 %916,67
(321)
Dill färsk0.00330.1917 %578,95
(336)
Brysselkål0.00320.1413 %785,71
(346)
Vignabönor svartögda bönor torkade0.00311.0595 %104,76
(352)
Paprika grön röd frysvara0.00310.087 %1 375,00
(358)
Stjälkselleri0.00310.044 %2 750,00
(358)
Gröna ärtor frysvara0.00300.2119 %523,81
(361)
Grönsaksblandning m. ärtor morot frysvara0.00300.1816 %611,11
(367)
Grönsaksblandning m. ärtor majs paprika frysvara0.00290.1917 %578,95
(382)
Rättika0.00280.055 %2 200,00
(396)
Sojabönor torkade0.00281.1100 %100,00
(398)
Vaxbönor frysvara0.00280.087 %1 375,00
(399)
Brysselkål frysvara0.00270.1110 %1 000,00
(410)
Gröna ärtor konserv. u. lag0.00270.1615 %687,50
(413)
Purjolök0.00270.087 %1 375,00
(413)
Champinjon0.00260.076 %1 571,43
(424)
Gröna el. gula ärtor torkade0.00260.8275 %134,15
(425)
Gröna ärtor konserv. m. lag0.00250.1615 %687,50
(433)
Alfalfagroddar0.00250.087 %1 375,00
(440)
Vaxbönor0.00250.087 %1 375,00
(440)
Savojkål0.00250.076 %1 571,43
(440)
Gräslök0.00250.076 %1 571,43
(440)
Blomkål0.00250.065 %1 833,33
(440)
Mangold röd småbladig färsk0.00250.044 %2 750,00
(440)
Salladskål0.00240.055 %2 200,00
(462)
Mungbönsgroddar0.00240.087 %1 375,00
(468)
Sojabönsgroddar0.00230.3431 %323,53
(472)
Vignabönor svartögda bönor torkade kokta u. salt0.00230.1615 %687,50
(474)
Champinjon stekt u. fett0.00230.087 %1 375,00
(481)
Vita bönor m. tomatsås konserv.0.00220.2119 %523,81
(498)
Trädgårdskrasse0.00220.087 %1 375,00
(509)

Visa fler livsmedel (+40)

Ägg, rom & kaviar med tiamin

Mängd per 100 gram livsmedel
% DRI = Procent av dagligt referensintag (1.1 mg).
DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag.
(XX) = Antal kcal vid 100% DRI.

LivsmedelB1/kcal
(mg)
B1
(mg)
% DRIDRI
Fiskrom torsk sill rå0.00630.7568 %146,67
(176)
Löjrom saltad0.00600.7568 %146,67
(185)
Påläggskaviar orökt0.00180.3330 %333,33
(623)
Äggula rå0.00070.2321 %478,26
(1 526)
Påläggskaviar original0.00070.2725 %407,41
(1 687)
Äggula rå eko.0.00060.2119 %523,81
(1 713)
Påläggskaviar lätt0.00060.1615 %687,50
(1 856)
Ägg rått0.00060.087 %1 375,00
(1 884)
Påläggskaviar m. färskost0.00060.1615 %687,50
(1 980)
Ägg rått eko.0.00050.076 %1 571,43
(2 216)

RDI för vitamin B1 (tiamin)

Kön/Grupp/Ålder Rekommenderat intag per dag
Spädbarn under 1 år 0,4 milligram
Barn 1-2 år 0,5 milligram
Barn 2-5 år 0.6 milligram
Barn 6-9 år 0,9 milligram
Flickor 10-13 år och kvinnor över 61 år 1,0 milligram
Flickor 14-17 år 1,2 milligram
Kvinnor 1,1 milligram
Pojkar 10-13 år 1,1 milligram
Pojkar och män 14-30 år 1,4 milligram
Män 31-60 år 1,3 milligram
Män över 61 år 1,2 milligram
Gravida 1,5 milligram
Ammande 1,6 milligram
Källa: Livsmedelsverket
Tillbaka till toppen