Vitamin B

Niacin (B3)

Det dagliga rekommenderade intaget (DRI) för niacin är 16 mg.

Mat med niacin

Mängd per 100 gram livsmedel
% DRI = Procent av dagligt referensintag (16 mg).
DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag.
(XX) = Antal kcal vid 100% DRI.

LivsmedelB3/kcal
(mg)
B3
(mg)
% DRIDRI
Kaffe espresso bryggt drickf.0.57895.2133 %307,10
(28)
Champinjon skivad frysvara0.28955.534 %290,91
(55)
Energidryck berikad0.20237.8949 %202,79
(79)
Kantarell gul rå0.16423.9425 %406,09
(97)
Svamp konserv. u. lag0.15223.522 %457,14
(105)
Ren lever rå0.144218.6116 %86,02
(111)
Kantarell konserv. u. lag0.13614.931 %326,53
(118)
Champinjon konserv. m. lag0.1333213 %800,00
(120)
Kyckling bröstfilé färsk stekt u. skinn0.123314.389 %111,89
(130)
Kyckling bröstfilé tillagad u. skinn frysvara0.118411.673 %137,93
(135)
Kyckling bröstfilé rå u. skinn0.11541275 %133,33
(139)
Tonfisk i vatten konserv. avrunnen0.114212.176 %132,23
(140)
Kalv lever rå0.111813.383 %120,30
(143)
Gris lever rå0.107614.289 %112,68
(149)
Gris lever tillagad0.107015.295 %105,26
(149)
Kyckling lever stekt0.104415.5697 %102,83
(153)
Kyckling lever rå0.10431275 %133,33
(153)
Jäst färsk0.101811.270 %142,86
(157)
Jäst torkad0.101436.5228 %43,84
(158)
Lamm lever rå0.10071594 %106,67
(159)
Nöt kalv lever tillagad0.098714.893 %108,11
(162)
Champinjon0.09632.616 %615,38
(166)
Champinjon stekt u. fett0.09513.3321 %480,48
(168)
Ren kött ugnsstekt0.093812.3877 %129,24
(171)
Ren stek rå0.093510.163 %158,42
(171)
Kyckling lever ugnsstekt0.089511.169 %144,14
(179)
Nöt lever stekt0.088314.389 %111,89
(181)
Nöt lever rå0.088211.270 %142,86
(181)
Ren kött kokt m. salt0.085611.3971 %140,47
(187)
Ren kött rå0.08559.3258 %171,67
(187)
Kruskakli grovt vetekli0.085523144 %69,57
(187)
Gris skinka innanlår rå0.08548.5453 %187,35
(187)
Gris skinka fransyska rå0.08468.5453 %187,35
(189)
Kalkon filé rå0.08358.8555 %180,79
(192)
Gris fläskkotlett rå fett bortskuret0.08298.5453 %187,35
(193)
Kalkon rökt0.08271169 %145,45
(193)
Gryta kyckling tikka masala0.08259.9862 %160,32
(194)
Kyckling bröstfilé rå m. skinn0.08111275 %133,33
(197)
Kyckling bröstfilé m. skinn stekt m. salt0.080915.1295 %105,82
(198)
Kanin kött rå0.08001063 %160,00
(200)
Gris skinka julskinka rimmad rå fett ca 3%0.07998.6354 %185,40
(200)
Gris fläskfilé rå0.07988.5453 %187,35
(200)
Gris fläskfilé skiva stekt0.079810.2164 %156,71
(201)
Gris fläskkotlett tillagad0.078910.566 %152,38
(203)
Frukostflingor vete fullkorn typ Weetabix0.078728.8180 %55,56
(203)
Ren bog rå0.07838.5353 %187,57
(204)
Vetekli0.078223144 %69,57
(205)
Gris njure rå0.0777850 %200,00
(206)
Lamm njure rå0.07717.446 %216,22
(208)
Kyckling kött kokt stekt grillat0.076612.8780 %124,32
(209)
Gris skinka innanlår tillagad0.07668.9656 %178,57
(209)
Ren kött kallrökt rå0.076510.163 %158,42
(209)
Champinjon stekt0.07483.2921 %486,32
(214)
Gris fläskfilé tillagad0.07338.6554 %184,97
(218)
Hälleflundra odlad Atlanten rå0.07328.251 %195,12
(219)
Nöt njure rå0.07268.251 %195,12
(220)
Gris bacon stekt mager0.072310.2764 %155,79
(221)
Gris skinka ytterlår rå0.07168.8155 %181,61
(223)
Kyckling kokt m. salt0.071512.2276 %130,93
(224)
Tonfisk i olja konserv. avrunnen0.071413.584 %118,52
(224)
Kyckling kött rå u. skinn0.07138.251 %195,12
(224)
Gris lägg kokt m. salt u. svål0.069910.4265 %153,55
(229)
Gris lägg putsad rå u. svål0.06998.8155 %181,61
(229)
Kalkon rökt tunna skivor0.06986.8443 %233,92
(229)
Sik kokt m. salt0.069210.0363 %159,52
(231)
Sik rå0.06916.2239 %257,23
(232)
Öring Sverige rå0.06907.9450 %201,51
(232)
Vildsvin stek rå0.06857.1945 %222,53
(234)
Lamm stek stekt0.06838.453 %190,48
(234)
Gris skinka skivad rökt fett 1-3%0.06816.7442 %237,39
(235)
Bar müslibar fullkorn m. röd frukt berikad0.066926.3164 %60,84
(239)
Tonfisk stekt m. salt0.066910.364 %155,34
(239)
Hjort ryggbiff rå0.06676.843 %235,29
(240)
Gris bacon rå mager0.06587.547 %213,33
(243)
Gris fläskkotlett rå fettkant 2 mm0.06578.8155 %181,61
(243)
Gris ytterfilé tillagad0.06577.8849 %203,05
(244)
Lamm stek rå0.06537.3146 %218,88
(245)
Kolja kokt m. salt0.06388.352 %192,77
(251)
Kolja rå0.06385.0432 %317,46
(251)
Kalkon rå m. skinn0.0635850 %200,00
(252)
Kalkon stekt m. skinn0.063410.2164 %156,71
(252)
Ripa stekt0.06289.0557 %176,80
(255)
Ripa rå0.06287.144 %225,35
(255)
Vildsvin filé rå0.06287.0344 %227,60
(255)
Rådjur stek rå0.06256.6341 %241,33
(256)
Lamm kotlett rå fett bortskuret0.06216.440 %250,00
(258)
Vildsvin kött rå0.06206.6341 %241,33
(258)
Hjort dovhjort stek rå0.06136.1939 %258,48
(261)
Kalv lägg rå0.0612638 %266,67
(261)
Gris färs rå fett 8%0.06128.8155 %181,61
(262)
Gryta kycklinggryta m. bönor kakao 0.06125.8136 %275,39
(262)
Abborre kokt m. salt0.06118.5654 %186,92
(262)
Abborre rå0.06105.2533 %304,76
(262)
Pinklax rå0.06056.3540 %251,97
(265)
Rödspätta rå0.05985.4434 %294,12
(268)
Rödspätta filé stekt m. salt0.05977.446 %216,22
(268)
Rödspätta filé kokt m. salt0.05968.7655 %182,65
(268)
Älg ryggbiff rå0.05926.2839 %254,78
(270)
Nöt lever panerad stekt0.058812.4178 %128,93
(272)
Rådjur kött ugnsstekt0.05837.748 %207,79
(274)
Nöt rulle rimmad rå0.0583638 %266,67
(275)
Rådjur kött rå0.05816.2839 %254,78
(275)
Lamm hjärta rå0.05806.943 %231,88
(276)
Paprika grön röd frysvara0.05771.59 %1 066,67
(277)
Kalv filé stekt0.05737.0544 %226,95
(279)
Kalv filé rå0.0571638 %266,67
(280)
Nöt ytterlår rå0.05686.339 %253,97
(282)
Kalv bog rå0.0566638 %266,67
(283)
Gris skinkstek tillagad u. salt0.05627.0844 %225,99
(285)
Kalv innanlår rå0.0561638 %266,67
(285)
Kalv stek stekt0.05597.0444 %227,27
(286)
Kalv fransyska rå0.0556638 %266,67
(288)
Nöt lägg rå0.0556638 %266,67
(288)
Kyckling lår rå u. skinn0.05556.3340 %252,76
(288)
Nöt oxfilé rå0.05486.7942 %235,64
(292)
Gris hjärta rå0.05466.541 %246,15
(293)
Vildsvin bog rå0.05455.6735 %282,19
(293)
Nöt kalv hjärta0.05437.547 %213,33
(294)
Bar müslibar m. choklad berikad0.054321.6135 %74,07
(295)
Hjort dovhjort bog rå0.05425.7536 %278,26
(295)
Gryta mormors kycklinggryta m. svamp0.05396.6341 %241,33
(297)
Ren stek varmrökt0.05376.641 %242,42
(298)
Fasan rå0.05356.843 %235,29
(299)
Rådjur bog rå0.05345.9337 %269,81
(299)
Grönsaker blandade fermenterade0.05330.85 %2 000,00
(300)
Regnbågslax rå0.05258.453 %190,48
(305)
Gris skinka konserv. gelé 8-11%0.05255.333 %301,89
(305)
Regnbågslax inkokt m. salt0.052510.0263 %159,68
(305)
Nöt rostbiff tillagad ugnsrostad u. salt0.05246.541 %246,15
(305)
Kyckling marinerad grillad m. skinn0.05238.7355 %183,28
(306)
Kyckling pulled chicken tillagad m. marinad0.05206.9243 %231,21
(308)
Nöt innanlår rå0.05165.8837 %272,11
(310)
Lever stuvad hemlagad0.05147.245 %222,22
(311)
Flygande Jakob kyckling m. bacon jordnötter banan0.05148.3252 %192,31
(312)
Kalv ytterlår rå0.0513638 %266,67
(312)
Lax kallrökt0.05138.8755 %180,38
(312)
Älg stek ugnsstekt el. grillad0.05086.742 %238,81
(315)
Älg ytterlår0.05075.4834 %291,97
(315)
Ren skav rå frysvara0.05076.3940 %250,39
(315)
Gris picnicbog rå0.05076.1338 %261,01
(316)
Hjort kronhjort kött rå0.05055.4534 %293,58
(317)
Duva rå0.05046.943 %231,88
(318)
Struts filé rå0.05035.4834 %291,97
(318)
Leverbiff mald lever stekt hemlagad0.04937.245 %222,22
(324)
Kalv kotlett rå0.0492638 %266,67
(325)
Kalv kotlett stekt0.04917.0244 %227,92
(326)
Öring Sverige höst rå 0.04898.5553 %187,13
(327)
Persilja blad0.04861.711 %941,18
(329)
Pastasås m. tonfisk curry0.04793.8824 %412,37
(334)
Nöt rostbiff rå0.04755.9437 %269,36
(337)
Nöt rostbiff ugnsstekt0.04746.9243 %231,21
(338)
Grönkål0.04731.8912 %846,56
(339)
Frukostflingor fullkorn berikad typ Specialflingor0.046918113 %88,89
(341)
Gris kassler tillagad0.04676.9143 %231,55
(343)
Kycklingsoppa thailändsk0.04663.2620 %490,80
(344)
Nöt ryggbiff rå0.04635.736 %280,70
(345)
Nöt ryggbiff stekt0.04636.6642 %240,24
(346)
Höna kokt m. salt0.04629.5159 %168,24
(347)
Höna rå0.04616.541 %246,15
(347)
Kycklingpanna m. oliv basilika citron grädde0.04597.1245 %224,72
(348)
Frukostflingor vetekli rostat m. kornmalt0.045716.79105 %95,29
(350)
Älg färs stekt m. salt0.04565.8837 %272,11
(351)
Tilapia rå0.04553.9625 %404,04
(352)
Älg färs rå0.04554.8230 %331,95
(352)
Kyckling kött rå m. skinn0.04537.748 %207,79
(353)
Kyckling grillad m. skinn0.04529.6760 %165,46
(354)
Nöt stek stekt u. sky frysvara0.04526.138 %262,30
(354)
Lax gravad0.04517.4847 %213,90
(355)
Gris skinka rökt fett 6%0.04496.239 %258,06
(356)
Gris bog rå0.04476.1338 %261,01
(358)
Gris bogbladsstek rå0.04476.1338 %261,01
(358)
Lax vildfångad Sverige rå0.04478.4153 %190,25
(358)
Gris bog stekt0.04477.2946 %219,48
(358)
Kalv högrev rå0.0444638 %266,67
(360)
Hjort skav rå0.04415.6435 %283,69
(363)
Nöt kött rå0.04405.6836 %281,69
(363)
Häst hamburgerkött rökt0.04404.428 %363,64
(364)
Gris bog konserv. gelé 6-8%0.04405.132 %313,73
(364)
Leversauté kyckling0.04406.3340 %252,76
(364)
Fasan stekt m. skinn0.04398.2952 %193,00
(365)
Frukostflingor ris puffat m. socker berikad0.043616.8105 %95,24
(367)
Lax stekt m. salt0.04349.660 %166,67
(368)
Gris kött kokt m. salt0.04337.8849 %203,05
(370)
Nöt el. gris kött stekt0.04337.5747 %211,36
(370)
Gris kött grillat0.04327.949 %202,53
(371)
Kalv njure rå0.0431531 %320,00
(371)
Gris kött rå0.04316.6842 %239,52
(371)
Älg skav rå frysvara0.04315.333 %301,89
(371)
Tomatpuré konc. konserv.0.04293.623 %444,44
(373)
Tomat krossad konserv. m. lag0.04270.946 %1 702,13
(374)
Älg högrev rå0.04264.8130 %332,64
(376)
Flundra rå0.0426425 %400,00
(376)
Nöt flankstek rå0.04255.736 %280,70
(376)
Nöt entrecôte stekt0.04257.0144 %228,25
(377)
Nöt entrecôte rå0.04256.0338 %265,34
(377)
Leverpastej bredbar fett 3-3.5%0.04245.635 %285,71
(377)
Kummel rå0.0423319 %533,33
(379)
KÃ¥lrot kokt0.04211.439 %1 118,88
(380)
Havremust pulver berikad0.04191594 %106,67
(382)
Påläggskorv salami mager0.04187.2846 %219,78
(382)

Visa fler livsmedel (+190)

Kött med niacin

Mängd per 100 gram livsmedel
% DRI = Procent av dagligt referensintag (16 mg).
DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag.
(XX) = Antal kcal vid 100% DRI.

LivsmedelB3/kcal
(mg)
B3
(mg)
% DRIDRI
Ren kött ugnsstekt0.093812.3877 %129,24
(171)
Ren stek rå0.093510.163 %158,42
(171)
Ren kött kokt m. salt0.085611.3971 %140,47
(187)
Ren kött rå0.08559.3258 %171,67
(187)
Gris skinka innanlår rå0.08548.5453 %187,35
(187)
Gris skinka fransyska rå0.08468.5453 %187,35
(189)
Gris fläskkotlett rå fett bortskuret0.08298.5453 %187,35
(193)
Kanin kött rå0.08001063 %160,00
(200)
Gris fläskfilé rå0.07988.5453 %187,35
(200)
Gris fläskfilé skiva stekt0.079810.2164 %156,71
(201)
Gris fläskkotlett tillagad0.078910.566 %152,38
(203)
Ren bog rå0.07838.5353 %187,57
(204)
Gris skinka innanlår tillagad0.07668.9656 %178,57
(209)
Ren kött kallrökt rå0.076510.163 %158,42
(209)
Gris fläskfilé tillagad0.07338.6554 %184,97
(218)
Gris bacon stekt mager0.072310.2764 %155,79
(221)
Gris skinka ytterlår rå0.07168.8155 %181,61
(223)
Gris lägg kokt m. salt u. svål0.069910.4265 %153,55
(229)
Gris lägg putsad rå u. svål0.06998.8155 %181,61
(229)
Vildsvin stek rå0.06857.1945 %222,53
(234)
Lamm stek stekt0.06838.453 %190,48
(234)
Hjort ryggbiff rå0.06676.843 %235,29
(240)
Gris bacon rå mager0.06587.547 %213,33
(243)
Gris fläskkotlett rå fettkant 2 mm0.06578.8155 %181,61
(243)
Gris ytterfilé tillagad0.06577.8849 %203,05
(244)
Lamm stek rå0.06537.3146 %218,88
(245)
Vildsvin filé rå0.06287.0344 %227,60
(255)
Rådjur stek rå0.06256.6341 %241,33
(256)
Lamm kotlett rå fett bortskuret0.06216.440 %250,00
(258)
Vildsvin kött rå0.06206.6341 %241,33
(258)
Hjort dovhjort stek rå0.06136.1939 %258,48
(261)
Kalv lägg rå0.0612638 %266,67
(261)
Gris färs rå fett 8%0.06128.8155 %181,61
(262)
Älg ryggbiff rå0.05926.2839 %254,78
(270)
Rådjur kött ugnsstekt0.05837.748 %207,79
(274)
Nöt rulle rimmad rå0.0583638 %266,67
(275)
Rådjur kött rå0.05816.2839 %254,78
(275)
Kalv filé stekt0.05737.0544 %226,95
(279)
Kalv filé rå0.0571638 %266,67
(280)
Nöt ytterlår rå0.05686.339 %253,97
(282)
Kalv bog rå0.0566638 %266,67
(283)
Gris skinkstek tillagad u. salt0.05627.0844 %225,99
(285)
Kalv innanlår rå0.0561638 %266,67
(285)
Kalv stek stekt0.05597.0444 %227,27
(286)
Nöt lägg rå0.0556638 %266,67
(288)
Kalv fransyska rå0.0556638 %266,67
(288)
Nöt oxfilé rå0.05486.7942 %235,64
(292)
Vildsvin bog rå0.05455.6735 %282,19
(293)
Hjort dovhjort bog rå0.05425.7536 %278,26
(295)
Rådjur bog rå0.05345.9337 %269,81
(299)

Visa fler livsmedel (+40)

Lever, njure & tunga med niacin

Mängd per 100 gram livsmedel
% DRI = Procent av dagligt referensintag (16 mg).
DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag.
(XX) = Antal kcal vid 100% DRI.

LivsmedelB3/kcal
(mg)
B3
(mg)
% DRIDRI
Ren lever rå0.144218.6116 %86,02
(111)
Kalv lever rå0.111813.383 %120,30
(143)
Gris lever rå0.107614.289 %112,68
(149)
Gris lever tillagad0.107015.295 %105,26
(149)
Kyckling lever stekt0.104415.5697 %102,83
(153)
Kyckling lever rå0.10431275 %133,33
(153)
Lamm lever rå0.10071594 %106,67
(159)
Nöt kalv lever tillagad0.098714.893 %108,11
(162)
Kyckling lever ugnsstekt0.089511.169 %144,14
(179)
Nöt lever stekt0.088314.389 %111,89
(181)
Nöt lever rå0.088211.270 %142,86
(181)
Gris njure rå0.0777850 %200,00
(206)
Lamm njure rå0.07717.446 %216,22
(208)
Nöt njure rå0.07268.251 %195,12
(220)
Nöt lever panerad stekt0.058812.4178 %128,93
(272)
Lamm hjärta rå0.05806.943 %231,88
(276)
Gris hjärta rå0.05466.541 %246,15
(293)
Nöt kalv hjärta0.05437.547 %213,33
(294)
Kalv njure rå0.0431531 %320,00
(371)
Kyckling mage rå0.04054.528 %355,56
(395)
Kyckling hjärta rå0.03334.931 %326,53
(480)
Gris tunga rå0.03175.333 %301,89
(504)
Nöt oxtunga rimmad rå0.02916.440 %250,00
(550)
Nöt oxtunga rå0.0284531 %320,00
(563)
Lamm bräss rå0.02823.723 %432,43
(566)
Kalv bräss rå0.02712.616 %615,38
(591)
Lamm tunga rå0.02574.931 %326,53
(624)
Kalv tunga rå0.0197319 %533,33
(811)
Nöt oxtunga rimmad kokt0.01404.126 %390,24
(1 140)
Nöt blod rått0.01140.85 %2 000,00
(1 400)
Gris blod rått0.00820.64 %2 666,67
(1 947)

Visa fler livsmedel (+21)

Kyckling & fågel med niacin

Mängd per 100 gram livsmedel
% DRI = Procent av dagligt referensintag (16 mg).
DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag.
(XX) = Antal kcal vid 100% DRI.

LivsmedelB3/kcal
(mg)
B3
(mg)
% DRIDRI
Kyckling bröstfilé färsk stekt u. skinn0.123314.389 %111,89
(130)
Kyckling bröstfilé tillagad u. skinn frysvara0.118411.673 %137,93
(135)
Kyckling bröstfilé rå u. skinn0.11541275 %133,33
(139)
Kalkon filé rå0.08358.8555 %180,79
(192)
Kyckling bröstfilé rå m. skinn0.08111275 %133,33
(197)
Kyckling bröstfilé m. skinn stekt m. salt0.080915.1295 %105,82
(198)
Kyckling kött kokt stekt grillat0.076612.8780 %124,32
(209)
Kyckling kokt m. salt0.071512.2276 %130,93
(224)
Kyckling kött rå u. skinn0.07138.251 %195,12
(224)
Kalkon rå m. skinn0.0635850 %200,00
(252)
Kalkon stekt m. skinn0.063410.2164 %156,71
(252)
Ripa stekt0.06289.0557 %176,80
(255)
Ripa rå0.06287.144 %225,35
(255)
Gryta kycklinggryta m. bönor kakao 0.06125.8136 %275,39
(262)
Kyckling lår rå u. skinn0.05556.3340 %252,76
(288)
Fasan rå0.05356.843 %235,29
(299)
Kyckling marinerad grillad m. skinn0.05238.7355 %183,28
(306)
Duva rå0.05046.943 %231,88
(318)
Struts filé rå0.05035.4834 %291,97
(318)
Höna kokt m. salt0.04629.5159 %168,24
(347)
Höna rå0.04616.541 %246,15
(347)
Kyckling kött rå m. skinn0.04537.748 %207,79
(353)
Kyckling grillad m. skinn0.04529.6760 %165,46
(354)
Fasan stekt m. skinn0.04398.2952 %193,00
(365)
GÃ¥s stekt m. skinn0.040313.0582 %122,61
(397)
Fasan rå m. skinn0.03686.440 %250,00
(435)
Kyckling delar marinerade m. skinn0.03666.440 %250,00
(438)
Kyckling vinge rå m. skinn0.03556.641 %242,42
(451)
Struts filé stekt0.03345.6836 %281,69
(479)
Kyckling nugget friterad tillagad på restaurang0.03096.8243 %234,60
(518)
Anka bröst rå0.02863.421 %470,59
(560)
Kyckling lår rå m. skinn0.02815.534 %290,91
(570)
Gås rå0.02764.327 %372,09
(580)
Kyckling ben rå m. skinn0.02685.333 %301,89
(598)
Höna rå m. skinn0.02406.339 %253,97
(665)
Gås rå m. skinn0.0221850 %200,00
(724)
Kyckling friterad m. frityrsmet0.02136.641 %242,42
(752)
Duva rå m. skinn0.01855.333 %301,89
(866)
Duva m. skinn stekt m. salt0.01856.3540 %251,97
(867)
Pastagratäng m. kyckling0.01262.214 %727,27
(1 273)
Anka rå m. skinn0.0101425 %400,00
(1 584)

Visa fler livsmedel (+31)

Grönsaker, baljväxter & svamp med niacin

Mängd per 100 gram livsmedel
% DRI = Procent av dagligt referensintag (16 mg).
DRI = Antal gram livsmedel för att att uppnå dagligt referensintag.
(XX) = Antal kcal vid 100% DRI.

LivsmedelB3/kcal
(mg)
B3
(mg)
% DRIDRI
Champinjon skivad frysvara0.28955.534 %290,91
(55)
Kantarell gul rå0.16423.9425 %406,09
(97)
Svamp konserv. u. lag0.15223.522 %457,14
(105)
Kantarell konserv. u. lag0.13614.931 %326,53
(118)
Champinjon konserv. m. lag0.1333213 %800,00
(120)
Champinjon0.09632.616 %615,38
(166)
Champinjon stekt u. fett0.09513.3321 %480,48
(168)
Champinjon stekt0.07483.2921 %486,32
(214)
Paprika grön röd frysvara0.05771.59 %1 066,67
(277)
Grönsaker blandade fermenterade0.05330.85 %2 000,00
(300)
Persilja blad0.04861.711 %941,18
(329)
Grönkål0.04731.8912 %846,56
(339)
Tomatpuré konc. konserv.0.04293.623 %444,44
(373)
Tomat krossad konserv. m. lag0.04270.946 %1 702,13
(374)
KÃ¥lrot kokt0.04211.439 %1 118,88
(380)
Sparris grön kokt m. salt0.04180.926 %1 739,13
(383)
Dill färsk0.04142.415 %666,67
(387)
Sparris grön el. vit färsk kokt. 0.04071.17 %1 454,55
(393)
KÃ¥lrot0.04001.489 %1 081,08
(400)
Tomat hel konserv. m. lag0.040016 %1 600,00
(400)

Visa fler livsmedel (+10)

RDI för vitamin B3 (niacin)

Kön/Grupp/Ålder Rekommenderat intag per dag
Spädbarn under 1 år 5 niacinekvivalenter
Barn 1-2 år 7 niacinekvivalenter
Barn 2-5 år 9 niacinekvivalenter
Barn 6-9 år 12 niacinekvivalenter
Flickor 10-13 år 14 niacinekvivalenter
Flickor 14-17 år 16 niacinekvivalenter
Kvinnor 18-30 år 15 niacinekvivalenter
Kvinnor 31-60 år 14 niacinekvivalenter
Kvinnor över 61 år 13 niacinekvivalenter
Pojkar 10-13 år 15 niacinekvivalenter
Pojkar och män 14-30 år 19 niacinekvivalenter
Män 31-60 år 18 niacinekvivalenter
Män 61-74 år 16 niacinekvivalenter
Män över 75 år 15 niacinekvivalenter
Gravida 17 niacinekvivalenter
Ammande 20 niacinekvivalenter
Källa: Livsmedelsverket
Tillbaka till toppen